Nieuws & blogs

 

 

vrijdag 17 september

Moderne gezagsverhouding

Arbeidsrecht

Op het gebied van vraagstukken rond het arbeidsrecht werken wij samen met Bolder advocaten. Geregeld plaatsen wij artikelen van hen over actuele juridische kwesties rondom werkgeverschap.

Vandaag (13 september 2021) hebben de kantonrechters in Amsterdam bepaald dat Uberchauffeurs werknemers zijn en onder de CAO Taxivervoer vallen. Deze uitspraak is een volgend hoofdstuk in het boekwerk van uitspraken over platformwerkgevers. 

vrijdag 9 juli

Selectieprocedure zonder assessment geeft geen volledig beeld

Als organisatie doe je er alles aan om allerlei risico’s te beheersen en te beperken. Variërend van brand en ICT-storingen, tot dubieuze debiteuren en datalekken. Dit omvat alle maatregelen om deze risico’s te beperken, zoals kwaliteitscontrolesystemen en talloze verzekeringen. Vreemd genoeg wordt het aannemen van personeel, doorgaans de grootste kostenpost, vaak als onvermijdelijk risico gezien. Met een gedegen assessment kun je ook dit bedrijfsrisico echter tot een minimum beperken

vrijdag 28 mei

Aanzegging via Teams?

Arbeidsrecht

Op het gebied van vraagstukken rond het arbeidsrecht werken wij samen met Bolder advocaten. Geregeld plaatsen wij artikelen van hen over actuele juridische kwesties rondom werkgeverschap.

Sinds 2015 bestaat de wettelijke verplichting voor een werkgever om uiterlijk één maand voor het einde van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, een werknemer schriftelijk te laten weten of de arbeidsovereenkomst al dan niet wordt voortgezet, en onder welke voorwaarden. We noemen dit de ‘aanzegging’.

woensdag 19 mei

Minimumloon: arbeidsduur en overuren

Arbeidsrecht

Op het gebied van vraagstukken rond het arbeidsrecht werken wij samen met Bolder advocaten. Geregeld plaatsen wij artikelen van hen over actuele juridische kwesties rondom werkgeverschap.

Sinds 1968 geld er in Nederland een minimumloon. Gelukkig is het bedrag van 100 gulden per week meegegroeid naar het heden en geldt nu het minimum van € 388,80 per week (€ 1.684,80 per maand, per 1 januari 2021). Om dit minimum te beschermen zijn er een aantal waarborgen wettelijk vastgelegd. 

woensdag 5 mei

Wat ‘bezielt’ ons bij Vooq.?

Pubers blijken massaal te worstelen met hun toekomst en de studiekeuzes die ze zo jong al moeten maken. De Tv-commercial van een bekend opleidingsinstituut waarin nóg jongere kinderen al precies weten dat ze kinderpsycholoog of politicus willen worden, is dan ook weinig realistisch. Heb je eenmaal een passende beroepskeuze gemaakt, waar kom je dan het beste tot je recht? Bij het beantwoorden van die vraag sta je er gelukkig niet alleen voor.             

vrijdag 5 maart

Welkom in ons team!

Graag stel ik mij aan jullie voor! Mijn naam is Celine Verveer en per 1 maart ben ik als Marketing medewerker gestart bij Vooq.. Ik zal mij voornamelijk bezighouden met de communicatie- en marketingwerkzaamheden

dinsdag 22 december 2020

Wij gaan verhuizen!

Wij gaan verhuizen! Vanaf 1 januari 2021 is Vooq. gevestigd in een gloednieuw kantoorpand aan de Morsestraat 4 in Berkel en Rodenrijs. Dit mooie pand delen we met Perflexxion, een vernieuwend en kwalitatief uitzendbureau.

 

vrijdag 9 oktober 2020

Vooq.us aan, Vooq.us uit

Emails, whatsappjes, LinkedInberichten, een stagiair die vol trots zijn zelf ontworpen pennen wil laten zien en vele andere afleidingen komen er dagelijks op ons af. Bij Vooq. werken we met een traditionele kantoortuin. Ideaal om snel met elkaar te kunnen schakelen, maar soms dramatisch voor onze focus.

donderdag 4 juni 2020

Dezelfde informatie, maar dan in een moderner jasje

De afgelopen maanden zijn wij bezig geweest met het analyseren van trends op het internet en het uitpluizen van informatie die we kunnen gebruiken om onze verouderde website een boost te kunnen geven. Met succes!

zondag 3 mei 2020

Hoe sterk is de eenzame fietser die krom gebogen over zijn stuur tegen de wind....Zichzelf een weg baant

Het werken voor een recruitment organisatie in tijden van de Covid19 maatregelen kan guur zijn......