Nieuws & blogs

 

 

vrijdag 16 februari

IT en OT: De tech partners van de toekomst.

De samensmelting van IT en OT opent de deur naar een spannende nieuwe wereld van technologische mogelijkheden. Door samen te werken kunnen ze meer bereiken dan ze ooit alleen zouden kunnen.

donderdag 15 juni 2023

De acht tips voor een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek kan altijd spannend zijn, zeker als je weinig tot geen ervaring hebt. In dit artikel geven wij acht belangrijke tips over wat je moet doen voor en tijdens een sollicitatiegesprek. De bedoeling is natuurlijk dat jij goede indruk achterlaat en uiteindelijk een leuke nieuwe job vindt!

woensdag 26 april 2023

Het nut van een selectieassessment

Het doorlopen van een goede en zorgvuldige selectieprocedure is voor iedere werkgever essentieel. Een verkeerde keuze kan namelijk vaak vervelende gevolgen hebben voor zowel organisatie als werknemer. Dit uit zich bijvoorbeeld in een mislukte investering, teleurstelling bij de betrokkenen en een rem op de geplande groei.

maandag 31 oktober 2022

Bias in selectie

Hoe zorg je voor een objectieve selectieprocedure?

Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken”. Een bekende uitspraak, die soms kleine en soms hele grote gevolgen heeft. Zodra je iets of iemand (voor het eerst) ziet, maken je hersenen onbewust allerlei aannames, op basis van vuistregels. Onbewust en bewust kun je allerlei keuzes maken op basis van aannames: bias. Dit heeft ook gevolgen voor recruitment: wie neem je wel of niet aan, oordeel je positief of juist negatief over iemand? Het goede nieuws is dat je, wanneer je je bewust bent van bias, de keuze kan maken om er niet naar te handelen.

maandag 24 oktober 2022

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opzeggen? Let op!

Arbeidsrecht

Op het gebied van vraagstukken rond het arbeidsrecht werken wij samen met Bolder advocaten. Geregeld plaatsen wij artikelen van hen over actuele juridische kwesties rondom werkgeverschap.

Nog altijd geldt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als uitgangspunt in het arbeidsrecht. Deze kan door de werknemer worden opgezegd met inachtneming van een opzegtermijn van een maand. Voor werkgever geldt een opzegtermijn afhankelijk van de duur van de arbeidsovereenkomst. Maar hoe zit het met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd?

 

dinsdag 5 juli 2022

Het nut van assessments

Met een assessment kun je intelligentie, persoonlijkheid en andere belangrijke voorspellers van werkprestatie meten. Daarnaast helpt het om inzicht te krijgen in de competenties, vaardigheden en ontwikkelpunten van jouw medewerkers. Ook leveren ze betrouwbare en objectieve informatie op tijdens de sollicitatieprocedure. Vooq. helpt je graag verder!

zondag 14 november 2021

“Vooq. gaat verder waar anderen ophouden”

Voor veel mensen is een uitbouw al een heel project. En zelfs dan lukt het zelden om binnen de gestelde tijd en budget te blijven. Dat aannemers van grote bouw- en infrastructurele projecten hier meestal wèl toe in staat zijn, is bewonderenswaardig. Dat kunnen zij alleen met zorgvuldig geselecteerde Consultants.

Een deel van hen is afkomstig van Primaned dat op het gebied van recruitment en assessments nauw samenwerkt met Vooq. En dat gaat een stuk verder dan alleen de snelle werving van nieuwe medewerkers.    

vrijdag 17 september 2021

Moderne gezagsverhouding

Arbeidsrecht

Op het gebied van vraagstukken rond het arbeidsrecht werken wij samen met Bolder advocaten. Geregeld plaatsen wij artikelen van hen over actuele juridische kwesties rondom werkgeverschap.

Vandaag (13 september 2021) hebben de kantonrechters in Amsterdam bepaald dat Uberchauffeurs werknemers zijn en onder de CAO Taxivervoer vallen. Deze uitspraak is een volgend hoofdstuk in het boekwerk van uitspraken over platformwerkgevers. 

vrijdag 9 juli 2021

Selectieprocedure zonder assessment geeft geen volledig beeld

Als organisatie doe je er alles aan om allerlei risico’s te beheersen en te beperken. Variërend van brand en ICT-storingen, tot dubieuze debiteuren en datalekken. Dit omvat alle maatregelen om deze risico’s te beperken, zoals kwaliteitscontrolesystemen en talloze verzekeringen. Vreemd genoeg wordt het aannemen van personeel, doorgaans de grootste kostenpost, vaak als onvermijdelijk risico gezien. Met een gedegen assessment kun je ook dit bedrijfsrisico echter tot een minimum beperken

vrijdag 28 mei 2021

Aanzegging via Teams?

Arbeidsrecht

Op het gebied van vraagstukken rond het arbeidsrecht werken wij samen met Bolder advocaten. Geregeld plaatsen wij artikelen van hen over actuele juridische kwesties rondom werkgeverschap.

Sinds 2015 bestaat de wettelijke verplichting voor een werkgever om uiterlijk één maand voor het einde van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, een werknemer schriftelijk te laten weten of de arbeidsovereenkomst al dan niet wordt voortgezet, en onder welke voorwaarden. We noemen dit de ‘aanzegging’.

woensdag 19 mei 2021

Minimumloon: arbeidsduur en overuren

Arbeidsrecht

Op het gebied van vraagstukken rond het arbeidsrecht werken wij samen met Bolder advocaten. Geregeld plaatsen wij artikelen van hen over actuele juridische kwesties rondom werkgeverschap.

Sinds 1968 geld er in Nederland een minimumloon. Gelukkig is het bedrag van 100 gulden per week meegegroeid naar het heden en geldt nu het minimum van € 388,80 per week (€ 1.684,80 per maand, per 1 januari 2021). Om dit minimum te beschermen zijn er een aantal waarborgen wettelijk vastgelegd. 

woensdag 5 mei 2021

Wat ‘bezielt’ ons bij Vooq.?

Pubers blijken massaal te worstelen met hun toekomst en de studiekeuzes die ze zo jong al moeten maken. De Tv-commercial van een bekend opleidingsinstituut waarin nóg jongere kinderen al precies weten dat ze kinderpsycholoog of politicus willen worden, is dan ook weinig realistisch. Heb je eenmaal een passende beroepskeuze gemaakt, waar kom je dan het beste tot je recht? Bij het beantwoorden van die vraag sta je er gelukkig niet alleen voor.             

vrijdag 9 oktober 2020

Vooq.us aan, Vooq.us uit

Emails, whatsappjes, LinkedInberichten, een stagiair die vol trots zijn zelf ontworpen pennen wil laten zien en vele andere afleidingen komen er dagelijks op ons af. Bij Vooq. werken we met een traditionele kantoortuin. Ideaal om snel met elkaar te kunnen schakelen, maar soms dramatisch voor onze focus.

donderdag 4 juni 2020

Dezelfde informatie, maar dan in een moderner jasje

De afgelopen maanden zijn wij bezig geweest met het analyseren van trends op het internet en het uitpluizen van informatie die we kunnen gebruiken om onze verouderde website een boost te kunnen geven. Met succes!

zondag 3 mei 2020

Hoe sterk is de eenzame fietser die krom gebogen over zijn stuur tegen de wind....Zichzelf een weg baant

Het werken voor een recruitment organisatie in tijden van de Covid19 maatregelen kan guur zijn......