Vooq.us aan, Vooq.us uit

E-mails, whatsappjes, LinkedInberichten, een stagiair die vol trots zijn zelf ontworpen pennen wil laten zien en vele andere afleidingen komen er dagelijks op ons af. Bij Vooq. werken we met een traditionele kantoortuin. Ideaal om snel met elkaar te kunnen schakelen, maar soms dramatisch voor onze focus.

Gelukkig leven we in een tijd waar voor elk probleem al reeds een boek is geschreven. Daarom zijn we met elkaar begonnen aan het boek Focus aan, uit, van Mark Tigchelaar en Oscar de Bos. Een boek vol met praktische tips om jezelf te kunnen Focussen op kantoor. Graag deel ik met jullie de vier voor mij meest aansprekende tips.

1.      Ga gerust tijdens een vergadering poppetjes tekenen.

Tijdens een vergadering gebruiken we vaak maar 20% van onze hersencapaciteit. De andere 80% gaat dan met onze focus aan de haal. Die gaat denken aan de boodschappen voor vanavond of waarom Frank de Boer eigenlijk bondscoach is geworden. En hoe intelligenter je bent des te meer je hier last van hebt! Om toch de focus te behouden is het doen van een eenvoudige taak tijdens een vergadering een heel handig hulpmiddel. Maak eenvoudige tekeningetjes of jongleer met je pen.

 

 2.      Luister naar je favoriete cd.

Als je een lange tekst moet lezen of schrijven kunnen je gedachten ook snel afdwalen. Zet dan je favoriete muziek op. Het zorgt ervoor dat je jezelf kan blijven focussen op de tekst en je gedachten zullen minder snel afdwalen.

 

3.      Samen wakker worden, ergens heen, lekker eten en weer slapen.

Ieder mens heeft een dagelijkse routine. Zelf sta ik op, sjok naar beneden, smeer 12 boterhammen voor de kinderen, snij 3 appels in stukjes en leg 6 drinkpakjes klaar. Dan pak ik alle kleding en leg ze neer voor de kinderen. Daarna stap ik de douche in en heb ik rustig de tijd om mijzelf aan te kleden. Deze routine heb ik elke dag en volgens Mark en Oscar is routine erg belangrijk voor de focus. Bouw dus ook routine op tijdens het werk.

 

4.      Praten over Corona, Trump of het broeikaseffect is geen pauze

Nieuwe informatie die in je hersenen binnen komt moet worden verwerkt. Een zwaar gesprek in je pauze over beladen onderwerpen geeft je hersenen geen rust. Probeer iets te doen wat helemaal geen inspanning kost voor je hersenen. Maak een wandeling, tuur een kwartier uit het raam of sluit een paar minuten je ogen.

Bij Vooq. hebben we altijd al een focus gehad. Onze Vooq.us ligt op communicatief vaardige engineers bemiddelen naar uitdagende technische functies. Met het boek 'Focus aan, uit', gaan wij hard aan de slag om naast onze eigen Vooq.us ook meer focus te krijgen op de werkvloer. Het boek van Mark en Oscar is ook beschikbaar als luisterboek. Je kan het boek downloaden zodat je het kan beluisteren in de auto. Wil je, naast het boek, ook meer informatie over onze communicatief vaardige engineers? Neem dan contact met ons op. 

Neem nu contact met ons op!