Historie

De afgelopen jaren is er veel gebeurd binnen recruitmentland. Nieuwe wervingsmethodieken zijn ontstaan en de rol van social media is zeer snel gegroeid. Daarnaast zijn zowel kandidaten als opdrachtgevers veeleisender geworden. Om in te spelen op al deze ontwikkelingen werken wij inmiddels met drie labels; Vooq. Talents, Vooq. Professionals en Vooq. Assessments. 

De eerste stappen van Vooq. zijn gezet in 2006. Als label van een HR adviesbureau wordt Bronsonn Recruitment opgericht. Vanuit een kamer op de negende verdieping van een verouderd kantoorpand in Krimpen aan den IJssel zijn wij van start gegaan. Een andere tijd, met hele andere manieren van werken. Al gauw begonnen de eerste resultaten te komen. Vanwege de groei en ambities werd besloten om de recruitmentactiviteiten te verzelfstandigen en ontstond in 2007 een apart bedrijf, namelijk Bronsonn Recruitment BV. 

Vooq.us

De kredietcrisis van de daaropvolgende jaren bracht ons een belangrijke les, namelijk het specialiseren van de recruitmentactiviteiten. De focus werd vervolgens steeds meer gelegd op de bemiddeling van communicatief vaardige engineers. Voor zowel commerciële, adviserende als organisatorische posities binnen technische omgevingen wisten klanten ons steeds beter te vinden.

Tijdens de gesprekken met opdrachtgevers bemerkten we steeds vaker dat er behoefte was aan meer ondersteuning bij de selectieprocedures. In 2014 zijn wij daarom gestart met het aanbieden van assessments. In de afgelopen jaren hebben we dit kunnen uitbouwen naar een professioneel assessmentbureau voor zowel selectie als ontwikkelingsvraagstukken.

Vanwege een verandering in de aandeelhoudersstructuur werd in 2017 een naamswijziging doorgevoerd. De keuze is gevallen op Vooq. Een toespeling op het woord focus. Wij hebben Vooq.us op communicatieve vaardige engineers, maar wij hebben ook Vooq.us op kwaliteit en klantgerichtheid!

In 2021 zijn wij verhuisd naar een gloednieuw kantoor aan de Morsestraat 4 in Berkel en Rodenrijs. Hier werken wij dagelijkse samen met onze zusterbedrijven Perflexxion en Flexcorio aan mooie en uitdagende opdrachten op het gebied van recruitment en assessments.